Shenet Forum  Växter Råvaror Recept Referens Sök Kontakt Hem

Gå tillbaka   Shenet Forum > Råvaruforum > Allmänna råvarufrågor
Registrering FAQ Medlemslista Kalender Sök i alla forum Dagens inlägg Markera forum som lästa

Besvara
 
Ämnesverktyg Visningssätt
  #1  
Gammal 2013-04-14
Cissi's Avatar
Cissi Cissi är offline
Hedersmedlem
 
Medlemsdatum: 2004-09-21
Plats: Västerås
Inlägg: 298
Det oljelösliga C-vitaminet

Någon annan som har provat att använda detta oljelösliga vitamin i krämer och oljor?

Jag har blandat det här oljelösliga C-vitaminet i olja och värmt och värmt och värmt. Men det löser sig aldrig. Jag har värmt upp till 90 grader och inget har hänt. Kan inte vara bra för oljan jag använde att det blir så här varmt.

Någon annan som har råkat ut för det här?

Köpte det från Crearome om någon undrar och det kommer som ett pulver. Och som vanligt står det inget på deras websida om hur man ska använda det på bästa sätt.
__________________
Variation förnöjer.
Reply With Quote
  #2  
Gammal 2013-04-15
Morticia's Avatar
Morticia Morticia är offline
Moderator
 
Medlemsdatum: 2007-01-30
Plats: Stockholm
Inlägg: 1,226
Svar: Det oljelösliga C-vitaminet

Jag köpte från USA.
Det har en smälttemperatur på 113-116 grader.
Så idag smälter jag det i jojobaolja
__________________
Gör lite för eget behov.
Och har väl langat nån _tom_ burk o flaska nån gång...
Vill någon ha något i, så får dom hjälpa mig blanda till!
Reply With Quote
  #3  
Gammal 2013-04-19
Cissi's Avatar
Cissi Cissi är offline
Hedersmedlem
 
Medlemsdatum: 2004-09-21
Plats: Västerås
Inlägg: 298
Svar: Det oljelösliga C-vitaminet

Oj, så man måste värma det upp till så mycket.

Då får jag ta o prova lösa det i jojobaolja jag oxå o bränna på geggan på spisen.
__________________
Variation förnöjer.
Reply With Quote
  #4  
Gammal 2013-04-20
eisot eisot är offline
Medlem
 
Medlemsdatum: 2007-02-08
Plats: Vojakkala, norr om Haparanda
Inlägg: 323
Svar: Det oljelösliga C-vitaminet

Det c-vitamin jag ser på Crearomes sida står det "löses i vattenfasen".
http://kosmetikkompaniet.se/product....category_id=67
Reply With Quote
  #5  
Gammal 2013-04-20
Morticia's Avatar
Morticia Morticia är offline
Moderator
 
Medlemsdatum: 2007-01-30
Plats: Stockholm
Inlägg: 1,226
Svar: Det oljelösliga C-vitaminet

Citera:
Ursprungligen postat av eisot Visa inlägg
Det c-vitamin jag ser på Crearomes sida står det "löses i vattenfasen".
http://kosmetikkompaniet.se/product....category_id=67
Det gäller deras vattenlösliga C-vitamin
Deras oljelösliga
http://kosmetikkompaniet.se/product....category_id=67
__________________
Gör lite för eget behov.
Och har väl langat nån _tom_ burk o flaska nån gång...
Vill någon ha något i, så får dom hjälpa mig blanda till!

Senast redigerat av Morticia : 2013-04-20 klockan 15:31.
Reply With Quote
  #6  
Gammal 2013-04-20
eisot eisot är offline
Medlem
 
Medlemsdatum: 2007-02-08
Plats: Vojakkala, norr om Haparanda
Inlägg: 323
Svar: Det oljelösliga C-vitaminet

Aha, jag var för snabb, kollade bara c-vitamin.
Bra att du förtydligade.
Reply With Quote
  #7  
Gammal 2013-04-20
Morticia's Avatar
Morticia Morticia är offline
Moderator
 
Medlemsdatum: 2007-01-30
Plats: Stockholm
Inlägg: 1,226
Svar: Det oljelösliga C-vitaminet

Citera:
Ursprungligen postat av eisot Visa inlägg
Aha, jag var för snabb, kollade bara c-vitamin.
Bra att du förtydligade.
de har fel INCI oxå rätt ska vara Ascorbyl palmitate
__________________
Gör lite för eget behov.
Och har väl langat nån _tom_ burk o flaska nån gång...
Vill någon ha något i, så får dom hjälpa mig blanda till!
Reply With Quote
Besvara


Ämnesverktyg
Visningssätt

Regler för inlägg
Du kan inte starta nya ämnen
Du kan inte svara
Du kan inte bifoga filer
Du kan inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG] -kod är
HTML-kod är Av
Snabbval till forum


Tiden anges som GMT +2. Klockan är nu 10:04.


Powered by: vBulletin Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd & Shenet