Shenet Forum  Växter Råvaror Recept Referens Sök Kontakt Hem

Gå tillbaka   Shenet Forum > Råvaruforum > Allmänna råvarufrågor
Registrering FAQ Medlemslista Kalender Sök i alla forum Dagens inlägg Markera forum som lästa

Besvara
 
Ämnesverktyg Visningssätt
  #1  
Gammal 2006-02-27
sandra76 sandra76 är offline
Medlem
 
Medlemsdatum: 2006-02-27
Inlägg: 22
Vad är olivåterfettning?

Jag är relativt ny på att tillverka hudvårdsprodukter. Jag har inte använt olivåterfettning och undrar vad det består av. Vad kan man använda som alternativ? Är squalane samma sak?
Reply With Quote
  #2  
Gammal 2006-02-28
Milou's Avatar
Milou Milou är offline
Medlem
 
Medlemsdatum: 2002-12-09
Inlägg: 172
Du hittar en del info här:
http://www.shenet.se/ravaror/olivaterfettning.html

Mvh
Milou
Reply With Quote
  #3  
Gammal 2006-03-01
hovaprest hovaprest är offline
Hedersmedlem
 
Medlemsdatum: 2004-12-20
Inlägg: 694
Det är inte samma sak som squalane. Följande är kopierar från Crearomes hemsida. De har bra råvaruinformation där.

Squalane
INCI-namn: Squalane

Ett mycket stabilt oljelösligt ämne framställt av olivolja eller utvunnet ur hajlever, genom hydrogenation av squalene.

Squalane används i crèmer och hudoljor. Det ger huden en silkig yta, verkar fuktighetsbevarande och uppmjukande. Liknar hudens sebum, och är en av nyckelkomponenterna i vårt eget talg. Squalane känns inte kladdig på huden. På grund av sin lätthet, kan squalane med fördel användas vid fet hud. Det ökar utspridningsförmågan när crèmer appliceras på huden.

Squalane kan användas som ersättning till de icke naturliga silikonoljor som används i både hud- och hårvårdsprodukter för att ge extra mjukhet, utan att verka fett.
Dosera 3-15%. Squalane tål temperaturer upp till 96°C och är totalt oxidationsstabil.

Olivåterfettning
INCI-namn: Oliveoil Peg-10 Esters

Olivolja som har blivit etoxylerad, d v s man har med kemins hjälp lagt till 10 st polyetylenglykolenheter och därigenom gjort olivoljan delvis vattenlöslig.
P g a detta förfarande kan man använda olivåterfettning som återfettningsmedel i vattenlösliga produkter som hårshampoo eller duschtvål.

Kemiskt namn: Olivoljeetoxylat. Doseringen är 2-5%. Vid låga temperaturer blir olivåterfettning fast och bildar klumpar. En lätt uppvärmning till ca 30°C gör det flytande.
Reply With Quote
Besvara


Ämnesverktyg
Visningssätt

Regler för inlägg
Du kan inte starta nya ämnen
Du kan inte svara
Du kan inte bifoga filer
Du kan inte redigera dina inlägg

vB-kod är
Smilies är
[IMG] -kod är
HTML-kod är Av
Snabbval till forum


Tiden anges som GMT +2. Klockan är nu 12:50.


Powered by: vBulletin Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd & Shenet