Visa enstaka inlägg
  #11  
Gammal 2009-07-19
ize ize är offline
Medlem
 
Medlemsdatum: 2008-09-03
Inlägg: 4
Talking

Mja.. zinkoxid(ZnO) får inte användas som solskyddsmedel inom EU längre, i USA är det dock t o m rekommenderat. Zinkoxid får däremot fortfarande användas i kosmetiska produkter om man bara undviker att säga att det är för solskydd.. Knepigt? Japp, som så mycket annat i kosmetikabranschen. Bara att vänja sig och läsa noggrant

ZnO är antiseptiskt, (solskyddande), uttorkande i för höga doser, täckande och ger en krämig (tyngre) känsla i pulverfoundations, finns i olika varianter som lågmicron (mer genomskinligt) och högmicron (täckande).

TiO2 är täckande, uttorkande i för höga doser, kraftigt vitande/uppljusande, solskyddande. Finns i låg- och högmicron varianter samt i olje- eller vattenlöslig variant (högmicron).

Oljelöslig TiO2 är snällare mot torr hud (drar inte ut den lilla fukt som den torra huden behöver) och vattenlöslig sitter bättre på en fet hud. På en fet hud kan dock den oljelösliga fungera som oljekontrollerande. Vissa grossister säger att deras TiO2 är både olje och vattenlöslig, vilket i praktiken innebär att man bara har blandat olje- och vattenlöslig TiO2 i lika mängd.

Senast redigerat av ize : 2009-07-19 klockan 14:31.
Reply With Quote