PDA

View Full Version : Mineral Foundations!


Melexia
2007-01-17, 17:24
Jag använder mig just nu utav I.D s mineral foundation, den är bra, men jag tycker att den täcker lite dåligt.
Varvar med Helena Rubensteins ena foundation då jag älskar den lite krämiga konsistensen (ej flytande och oljig) och att den täcker så bra och ger ett lite silkigt inttryck. Dock är den lite för mörk om man skall vara kräsen.

Blev då väldigt nyfiken på Young Bloods produkter samt Jane Iredales. Vad är det som är bättre än I.D med dessa? Vart kan man köpa dessa märken (förutom på nätet)?
Vad har dom som inte I.D har? Och till sist, täcker dom lika bra och har dom i samma ljusa toner som I.D?

Mycket tacksam för alla svar :cool:
// Melexia

Rosenknopp
2007-01-30, 20:55
Hej!

Du kan gå in på www.everydayminerals.com och titta. De säljer också Mineral Makeup till bra priser. Jag har skickat efter o det är bra produkter.

Hälsningar
Rosenknopp

Animi
2007-01-31, 16:50
Jag läste ditt inlägg på BT och tänkte svara där men hittar inte åt det men det går väl lika bra här. :)

Av de märken du räknar upp har jag bara testat i.d. (BE) så jag har inget riktigt svar att ge dig men tänkte dela med mig av mina erfarenheter.
När jag började med mmu var det just i.d. som jag köpte först och jag upplevde att dess täckande förmåga inte var tillräckligt för min feta aknehy (har inte längre aktiv akne, bara nån finne då och då). Visserligen kan man applicera flera lager, men det var för tidskrävande för mig som har minimal tid på mig på morgonen (nej, jag är ingen morgonmänniska, jag drar mig för att kliva upp). Dessutom har de ingen färg/nyans som passar mig, jag har ljus hy med varma/gula undertoner. 1 är alldeles för kall/rosa och 1.2 är för mörk.

Så jag började istället snegla på mindre amerikanska märken. J.Lynne (http://www.jlynnecosmetics.com/) var det andra märket jag testade och det passade mig bättre. Hittade inte bara en utan två färger som jag kunde ha (0.4 och 0.5) och den är mer täckande. Hennes foundation är dock en hel del mattare än i.d.. Däremot så tycker jag inte lika mycket om denna foundation nu när aknen har lugnat ner sig (jag har dock ansiktet fullt med röda märken och småärr och jag har fortfarande ganska fet hy).

Därefter har jag testat bareFaced Minerals (http://www.barefacedminerals.com/) (bara originalet), Southern Magnolia Minerals (http://www.southernmagnoliaminerals.com/), Fusion of Color (http://www.fusionofcolor.net/), Meow (http://www.meowcosmetics.com/) (originalet) samt Everyday Minerals (http://www.everydayminerals.com/). Av dessa är nog FoC och Meow mina favoriter.

FoC:s foundation passar personer med fetare hudtyp bäst, det sitter hela dagen även under och efter träning på mig. Den är dock inte så täckande, kanske täcker den t om sämre än i.d. Även här kunde jag har flera färger/nyanser. Älskar deras ögonskuggor också!

Meows originalfoundation är lagom täckande (mer än i.d.) för mig, det krävs bara en applicering för att de röda märkena inte ska synas. Dessutom har de ett helt otroligt stort utbud vad gäller färger och nyanser! Och har man väääldigt ljus hy (tänk vampyr), kommer man säkert hitta en färg här. Jag testade de två ljusaste nyanserna i några "färggrupper" och alla var för ljusa. Detta har jag aldrig varit med om, det brukar vara tvärtom, att de ljusaste nyanserna är för mörka för mig. Meow har dessutom utkommit med två till foundationvarianter. Både FoC och Meow är mattare än i.d..

EDM var okej, varken mer eller mindre. Golden Fair matchade min hudfärg skapligt, kanske var den något för mörk men det finns ingen ljusare för personer med varm/gul underton. Jag testade den matta och den intensiva varianten.

SMM och bFM försvann relativt snabbt på de ställen där min hy är extra fet. SM hade dessutom ingen nyans som passade mig, de med varma/gula undertoner var alla för mörka. bFM hade ett väldigt rörigt sätt att presentera sina färger på hemsidan så trots att jag beställde 5-6 prover var det ingen nyans som passade mig. De har dock blivit bättre på det nu och de har dessutom kommit ut med fler varianter av foundations.

Nästa märke jag ska testa blir Lumiere (http://www.lumierecosmetics.com/) (f d Must Have Minerals). Flera personer som har liknande hudtyp som jag och som gillar Meow verkar även gilla Lumiere. Även personer med torr hy har hittat en foundation som passar dem hos Lumiere (de har flera varianter, bl a en flytande).

Hos alla märken som jag har nämnt ovan kan man köpa prover för en liten slant, kanske det vore något att testa? Det finns säkert att få tag på prover från YB och JI också, kanske på eBay? Om du inte vill besöka en salong som tillhandahåller dem och testa dem där. Är inte riktigt säker på var de säljs dock, Cajencia i Stockholm och Hudoteket i Jönköping verkar ha YB. Kanske c/o stockholm har det märket också …? Det verkar som om Skin Concept är distributör för JI i Sverige, du borde kunna kontakta dem för att ta reda på återförsäljare. Ett tips är att söka på Youngblood respektive Iredale på Gula sidorna (http://gulasidorna.eniro.se/).

Och som du säkert har läst på BT – borstarna är viktiga! Jag har den populära Smashbox #19 samt en märkesfri, syntetsik (taklon) kamouflageborste som jag använder t ex runt ögonen och näsvingarna, ställen där lite extra täckning behövs. Den senare har jag köpt hos J.Lynne (http://www.jlynnecosmetics.com/taklon-concealer-brush.html) och det finns säkerligen bättre sådana borstar men jag tycker den är helt okej. Det finns större sådana borstar/penslar som brukar rekommenderas till personer med känslig hy och/eller personer som vill få ett mer täckande resultat vid applicering av foundation. En del använder en s k "flocked sponge" för att få ett mer täckande resultat. Flera av de mindre amerikanska mmu-företagen säljer sådana, t ex J.Lynne (http://www.jlynnecosmetics.com/flocked-makeup-sponge.html) och EDM (http://www.everydayminerals.com/g?t=brushes).

Vill du läsa andras åsikter om YB och JI, finns t ex MakeUpAlley (http://www.makeupalley.com/product) och Mineral Makeup Mania (http://forums.delphiforums.com/mineralmania). Registrering krävs på båda ställena men det är gratis och man behöver inte göra några inlägg. På MMM:s förstasida har de dessutom listat och länkat till många MMU-märken om man vill veta vad mer som finns där ute.


Ooops, jag skrev visst en hel essä … hoppas någon orkar läsa igenom allt och få några idéer. :tongue2:

myosotis
2007-02-02, 21:45
Själv har jag provat i.d. och Lily Lolo (www.lilylolo.co.uk). Är mer nöjd med den sistnämnda som dessutom är mycket prisvärd. Deras foundation är mindre glittrig än i.d. De har dessutom jättefina ögonskuggekulörer. Är även nöjd med borstarna därifrån.

sommarnissen
2007-08-14, 16:09
tänkte börja med att säga - det är väldigt intressant att läsa era jämförelser mellan olika märken!

i alla fall, kanske en dum fråga?, vad är det egentligen för skillnad mellan concealer och veil,
mellan veil och puder? aghh, jag blir helt snurrig.....

:huh: