PDA

View Full Version : Recept på superenkelt smink (spec. kajal/eyeliner, rouge och läppstift)


minikakan
2014-05-06, 12:27
Hej,

Jag har löjligt reaktiv hud och använder aldrig smink nästan. Det sminket som fungerar bäst i längden är dock "kasst" och "neutralt" smink, typ petroliumbaserad och oparfymerad foundation...smink som inte har vårdande, aktiva, doftande osv egenskaper, bara helt neutralt typ. Den typen av mjukgörande fungerar också på mig...Eucerin, SBR Repair osv (lite trist men så är det).

Jag är nu lite nyfiken på att göra lite eget smink med just dessa "netrala egenskaper". Jag har ingen aning om hur man gör detta och skulle gärna ta hjälp. En helt oinformerad ide som jag har är typ kajal/eyeliner:
rapsoja/vaselin blandat med kol/sot (men det kanske är farligt med kol/sot?)

Jag tar tacksamt emot alla råd på olika smink. Skriv garna hur exakt och vart exakt man hittar och fixar allt.

Tackar och bockar och bugar!!

eisot
2014-05-19, 10:23
Det är jättekul att göra egna produkter och de är ofta mer naturliga plus att du ju vet precis vad som är i.

Alla människors hud är olika så det krävs en del testande för att hitta vad som passar dig.

Shenet har massor av information om vad och varför och recept som du kan börja med och sedan utveckla vidare. Använd sökknappen uppe i menyn och sök på eyeliner t.ex. och du får upp hur mycket info som helst. Shenet är en skattkammare. :)
Här är en intressant sida (http://www.shenet.se/recept/ogonbrynsfarg.html) jag fick upp. Längst ner finns recept.

Råvaror kan du få tag på från Crearome (http://kosmetikkompaniet.se/category.html/crearome), en svensk sida. Det finns även billioner utländska sidor (inom EU) som också har toppenkvalité på sina råvaror.

minikakan
2014-05-19, 11:21
Hej!!

Tack, bra tips!
På ngt märkligt sätt gick det inte att söka på de sakerna sist jag gjorde det. Kanske sökte jag fel. Tack iaf, nu har jag bra saker att gå på =)