PDA

View Full Version : ersätta ultramarinblått?


skalbitar
2010-03-26, 20:41
Hej!
Jag köpte ett paket med olika färgpigment och sånt som man har till mineralsmink.
Ultramarinblått ingår i många recept, men det följde inte med i mitt paket.
Vad ersätter man det bäst med? :confused:

Färgerna som finns är:
sidenvitt, pärlemovitt, koppar, guld (pärlemopigment)

djupsvart, gult, rödbrunt, rött, ockra (normalpigment)

Kan ju tillägga att jag är total nybörjare. :surprised

Annika Ebba
2010-04-05, 20:20
Det är svårt att ersätta blått när man ska blanda färg, det är ju en av grundfärgerna. Om du ska blanda nån pigmentbas till foundation eller solpuder kan du använda dina normalpigment. Nu vet jag inte ju din gula och ockra ser ut, men antagligen ska du ha mest sånt, en liten gnutta rött och yttepyttelite svart. Blanda noga i mortel och tro inte att du kan avgöra nyansen genom att titta på pulvret :). Du behöver blanda med lite titandioxid och mica serecite t.ex. och sen stryka ut på huden för att få en uppfattning om nyansen. Skriv noga upp allt du blandar.

Ainu
2010-04-06, 16:48
Du kunde eventuellt pröva med att byta ut lite av det gula i receptet mot ockra. Ultramarinblått brukar väl utgöra en så minimal del av receptet att det torde bli helt okej ändå.

Melissa
2010-05-30, 21:16
Om det är foundation du ska göra så behövs ultramarin oftast inte eller kan ersättas med svart (fast kanske i mindre mängd än blått).
Jag har aldrig använt ultramarinblått i foundation utan endast brunt, gult och rött. Brunt är, om jag inte minns fel, lika delar av gult, rött och svart.