PDA

View Full Version : HJÄLP! Import av naturkosmetika (skolarbete)


Jacqueline
2008-09-10, 20:46
Hej!

Jag går en ekonomiutbildning och fått i uppgift att importera valfri tjänst/produkt till Sverige.

Min grupp bestående av totalt fyra personer är nyfikna på att eventuellt importera naturkosmetika. Är det någon som känner till varifrån jag kan importera naturkosmetika?

Helst av allt skulle jag vilja veta vilket det mest framgångsrika naturkosmetikaföretaget i Tyskland heter (som står för största konsumtionen av naturkosmetika i Europa) men vilket land som helst i hela världen går bra (men inte Sverige).

Jag är helt införstådd i det faktum att s.k. "vanlig" kosmetika är farlig för kroppen, t.ex. att det ämne som orsakade skador på arbetarnas nervsystem under byggnaden av tunneln genom Hallandsåsen var akrylamid, vilket återfinns i hudvårdsprodukter trots att det är extremt giftigt/cancerframkallande eller ämnet BHT som är giftigt för vattenorganismer och påverkar skadliga långtidseffekter på vattenmiljön återfinns i kosmetika, att triethanolamine irriterar huden och kan sada levern samt är cancerframkallande när det fusioneras i vatten, eller den största boven i sammanhanget -mineraloljan- finns i nästan all kosmetika vilket gör att huden slutar förnya sig och collagen som sägs vara föryngrande utvinns från aborterade foster och spädgrisar samt cetyl palminate som kommer från ett utrotningshotat djur (kaskelotten). Eller att butylacetate används i nagellack trots att det skadar nervsystemet och aluminium används i deodoranter trots att det ökar risken för bröstcancer.

Jag är alltså ute efter certifierad naturkosmetika utomlands!!!

Snälla, hjälp!!

Tacksam för svar!

Med vänlig hälsning,
Jacqueline

PS. Jag vill tacka Malin för all information. DS.

mysan
2008-09-10, 21:08
Hej,

här kan du kanske börja och leta mer information: http://www.kontrollierte-naturkosmetik.de/index.htm

Jacqueline
2008-09-10, 22:31
Tack så hjärtligt mycket! Jag har inte tittat igenom alla länkar ännu, men det ser riktigt lovande ut för vår grupp nu. Mvh